Vleesbrood met pistache, rozemarijnappeltjes, kroketjes en mosterdsaus

Favorieten

30min

Next Level

Vleesbrood met rozemarijnappeltjes, kroketjes en mosterdsaus, eenvoudig bereid in de Airfryer! Perfect voor een feestelijke maaltijd!

Vleesbrood met rozemarijnappeltjes, kroketjes en mosterdsaus, eenvoudig bereid in de Airfryer! Perfect voor een feestelijke maaltijd!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor het vleesbrood:
500 g gemengd gehakt
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalot, in partjes
4 takjes rozemarijn
1 el olijfolie
Zout en peper, naar smaak
1 handvol gepelde pistachenootjes

Voor de appeltjes:
2 kleine rode appels
2 tl bruine suiker
2 kleine klontjes boter

Voor de kroketjes:
8 kroketten naar keuze

Voor de sausen:
Veenbessensaus
Mosterdsaus

Voor het vleesbrood:
500 g gemengd gehakt
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 sjalot, in partjes
4 takjes rozemarijn
1 el olijfolie
Zout en peper, naar smaak
1 handvol gepelde pistachenootjes

Voor de appeltjes:
2 kleine rode appels
2 tl bruine suiker
2 kleine klontjes boter

Voor de kroketjes:
8 kroketten naar keuze

Voor de sausen:
Veenbessensaus
Mosterdsaus

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vleesbrood bereiden: Meng het gehakt met de ui, knoflook, pistachenootjes, peper en zout. Vorm het gehakt tot een ovaal brood en leg het in het grote bakaccessoire van de Philips Dual Basket. Maak enkele inkepingen in het vleesbrood en steek de sjalotpartjes en rozemarijntakjes hierin. Bestrijk het geheel met olijfolie.

Appeltjes klaarmaken: Verwijder de klokhuizen van de appels en plaats ze naast het vleesbrood in de airfryer. Voeg een klontje boter en een theelepel bruine suiker in het midden van elke appel.

Kroketten toevoegen: Leg de kroketten in het kleine bakmandje van de Dual Basket. Stel de temperatuur en baktijd in zoals aangegeven op de verpakking.

Bereiden: Stel de airfryer in op 175°C en een baktijd van 20 minuten. Dankzij de slimme technologie van de airfryer worden de verschillende gaartijden automatisch berekend, zodat alles tegelijk klaar is.

Sausen bereiden: Bereid ondertussen de veenbessensaus en verwarm de mosterdsaus.

Serveren: Snijd het vleesbrood in plakjes en verdeel ze over de borden. Leg hier de appeltjes en kroketjes naast. Lepel wat veenbessensaus over de appeltjes en schenk de mosterdsaus over het vleesbrood.

Garneer eventueel met extra rozemarijntakjes.

Social

Make eat share tag