Vispannetje met gerookt spek en prei

Favorieten

40min

Easy

Een echte must op elke feesttafel: een gegratineerd vispannetje met heerlijke witte wijnsaus. Ontdek hier het budgetvriendelijk recept!

Een echte must op elke feesttafel: een gegratineerd vispannetje met heerlijke witte wijnsaus. Ontdek hier het budgetvriendelijk recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

600 g roodbaars filets, pladijs, wijting of schelvis (vis naar keuze en budget)
100 g fijne sneetjes gerookt spek
130 g gemalen kaas
1 el Santa Maria viskruiden met peper en dille

Witte wijn saus
80 g sjalot
Tijm
Laurier
250 ml visfumet
250 ml room
150 ml witte wijn
1 el bloem
1 el boter
Peper van de molen
600 g prei

600 g roodbaars filets, pladijs, wijting of schelvis (vis naar keuze en budget)
100 g fijne sneetjes gerookt spek
130 g gemalen kaas
1 el Santa Maria viskruiden met peper en dille

Witte wijn saus
80 g sjalot
Tijm
Laurier
250 ml visfumet
250 ml room
150 ml witte wijn
1 el bloem
1 el boter
Peper van de molen
600 g prei

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de sjalot fijn, kleur aan in el boter, voeg de bloem toe, meng goed en bak bloem even mee. Blus met witte wijn, voeg de visfumet en room toe, tijm en laurier en laat opkoken en indikken, proef en kruid met peper en zout. Snij de onderste stukken van de witte prei af op 8 cm, deze snij je doormidden en snij je superfijn in reepjes. Was de rest van de prei en snij fijn, stoom 10 min, duw het water er goed uit en verdeel in je ovenschoteltjes.

Kruid de filets aan met viskruiden en peper, vouw wat in roosjes zodat je volume krijgt en verdeel in de ovenschaaltjes. Vouw er ook het spek tussen.

Haal tijm en laurier uit de saus, verdeel over de schaaltjes en strooi kaas erover. Bak 20 min in oven van 200°.

Social

Make eat share tag