Verloren brood wafels

Favorieten

20min

Easy

Maak van je ochtenden een feest met Verloren Brood Wafels! Een eenvoudig recept voor wafels gemaakt van brood, gedrenkt in een eiermengsel.

Maak van je ochtenden een feest met Verloren Brood Wafels! Een eenvoudig recept voor wafels gemaakt van brood, gedrenkt in een eiermengsel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6 wafels

Wafels:
6 dikke sneden stevig witbrood
6 grote scharreleieren
80 ml room
80 ml melk
40 g ruwe rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuf kaneel (of vanille-extract als je dat lekker vindt, zoals ik)
1 klont boter om het ijzer in te vetten

Toppings:
boter en hagelslag
ahornsiroop
yoghurt
zure room
vers fruit
bloemsuiker
kinnekessuiker (lichtbruine basterdsuiker)
boter
anything…
Mijn lievelings?
Boter en kinnekessuiker!

Wafels:
6 dikke sneden stevig witbrood
6 grote scharreleieren
80 ml room
80 ml melk
40 g ruwe rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuf kaneel (of vanille-extract als je dat lekker vindt, zoals ik)
1 klont boter om het ijzer in te vetten

Toppings:
boter en hagelslag
ahornsiroop
yoghurt
zure room
vers fruit
bloemsuiker
kinnekessuiker (lichtbruine basterdsuiker)
boter
anything…
Mijn lievelings?
Boter en kinnekessuiker!

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

In de ideale wereld snijd je de dag van tevoren je sneden brood en leg je ze op een rooster zodat ze kunnen uitdrogen. ’s Morgens kan het brood dan beter het eiermengsel opslorpen.

Klop de eieren stevig los met alle ingredi.nten of ga er even door met een staafmixer.

Leg de sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat en giet het mengsel erover.

Laat 5 . 10 minuten rusten en draai ze eens om. Warm je wafelijzer op, vet het elke keer lichtjes in, leg de sneetjes tussen je ijzer en bak ze een 5-tal minuten tot wafels. Serveer onmiddellijk met alle toppings op tafel.

Social

Make eat share tag