Gegratineerde Sint-Jacobsoesters met peterselie en look

Favorieten

30min

Easy

Sint-Jacobsoesters, heel simpel gegratineerd met een botermengeling van peterselie, look en Parmezaanse kaas, het makkelijkste feesthapje ever!

Sint-Jacobsoesters, heel simpel gegratineerd met een botermengeling van peterselie, look en Parmezaanse kaas, het makkelijkste feesthapje ever!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 teentjes look
100 g boter
0.5 bot peterselie
60 g Parmezaanse kaas geraspt
Peper van de molen en goeie snuif zout

12 verse St Jacobsoesters
Schelpen of individuele ovenschaaltjes
Wat brood of stokbrood om saus op de soppen

4 teentjes look
100 g boter
0.5 bot peterselie
60 g Parmezaanse kaas geraspt
Peper van de molen en goeie snuif zout

12 verse St Jacobsoesters
Schelpen of individuele ovenschaaltjes
Wat brood of stokbrood om saus op de soppen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de boter in stukjes en cutter samen met alle ingrediënten tot een groene boter, proef en kruid eventueel meer af.

Heb je geen cutter, snij dan look en peterselie super fijn en meng met de rest in zachte boter.

Neem een stuk aluminiumfolie en schep de boter erop in het midden.

Neem de bovenste zijde naar je toe en druk boter in een worst, rol op en draai de uiteinden vast, elk in tegengestelde richting om een stevige worst te maken, laat 1u opstijven in koelkast.

Dep de Sint-Jacobsoesters droog met wat keukenrol en leg er 3 per persoon in de schelpen.

Snij schijfjes van 3 mm en leg op elke oester een schijfje kruidenboter.

Grill ze kort en krachtig in hete lucht met grill stand, gedurende 7 à 8 min op min 230° of hoger, tot het geheel mooi gegratineerd is.

Serveer onmiddellijk met sneetjes brood.

Social

Make eat share tag