Vegetarische ‘Bourguignon’ stoofpot

Favorieten

1u

Easy

Vegetarische 'Bourguignon' stoofpot, rijk van smaak door de rode wijn en lekkere groentenbouillon. Ontdek het recept!

Vegetarische 'Bourguignon' stoofpot, rijk van smaak door de rode wijn en lekkere groentenbouillon. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

400 g knolselder
500 g rode aardappelen, gewassen
2 dikke wortelen
4 stelen selder
1 grote zoete ui
3 teen Look
4 el maisolie
400 g paddenstoelen
350 rode wijn
20 g bloem
Takje tijm & laurier
2 el balsamico crème
350 g groentebouillon
3 lente-ui
1 el tomatenconcentraat

400 g knolselder
500 g rode aardappelen, gewassen
2 dikke wortelen
4 stelen selder
1 grote zoete ui
3 teen Look
4 el maisolie
400 g paddenstoelen
350 rode wijn
20 g bloem
Takje tijm & laurier
2 el balsamico crème
350 g groentebouillon
3 lente-ui
1 el tomatenconcentraat

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stoof de fijngesneden look en ui aan in helft van de olie in een gietijzeren pot, laat lichtjes aankleuren. Roer er de bloem bij tot je die niet meer ziet en blus met de wijn en bouillon. Voeg tijm en laurier toe en balsamico met de tomatenconcentraat.

Dit is de saus waar de groenten in garen, proef en kruid met peper en zout en check of de smaken goed zitten. Snij de aardappelen, zonder schillen in stukken van 3 à 4 cm. Schil wortel en snij schuine schijven. Schil knolselder en snij in stukken. Schil selder en snij in grote repen. Voeg alles in de pot, roer en zet deksel erop, laat 40 min sudderen, roer regelmatig.

Snij de paddenstoelen in schijven en kleur ze goed aan in de rest van de olie, voeg de laatste 5 min toe in stoofpot. Werk af met fijngesneden lente-ui.

Serveer met aardappelpuree.

Social

Make eat share tag