Stoofvlees van everzwijn

Favorieten

1 nacht marineren + 1u15

Next Level

Stoofvlees van everzwijn, vol van smaak met super zacht vlees door het marineren en gemakkelijk op voorhand te maken!

Stoofvlees van everzwijn, vol van smaak met super zacht vlees door het marineren en gemakkelijk op voorhand te maken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg stoofvleesstukjes van everzwijn

Marinade:
3 el balsamicosiroop
1 sinaasappel
2 el olijfolie
2 el mosterd
1 kaneelstok
4 kruidnagels
400 ml rode wijn

1 el boter
2 sjalotten
2 teen look
1 goeie eetlepel bloem
5 stengels selder
4 wortelen
Tijm laurier
1 kl jeneverbessen gekneusd
Perensiroop
500 ml wildfond

1 kg stoofvleesstukjes van everzwijn

Marinade:
3 el balsamicosiroop
1 sinaasappel
2 el olijfolie
2 el mosterd
1 kaneelstok
4 kruidnagels
400 ml rode wijn

1 el boter
2 sjalotten
2 teen look
1 goeie eetlepel bloem
5 stengels selder
4 wortelen
Tijm laurier
1 kl jeneverbessen gekneusd
Perensiroop
500 ml wildfond

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Giet vlees en marinade uit in een zeef met kom eronder, vang de jus op.

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het vlees erin en laat 1 nacht marineren, zodat vlees lekker zacht en smaakvol wordt.

Stoof de fijngehakte sjalotten aan in boter in een gietijzeren pot, laat lichtjes kleuren, meng er de bloem onder tot die helemaal verdwenen en vermengd is, blus met de wildfond en roer alles goed los.

Schil wortels en selder en snij in schuine reepjes, voeg de jeneverbessen, tijm en laurier en de perensiroop toe, kruid flink met peper en snuifje zout, zet deksel erop en laat zachtjes pruttelen.

In een pan laat je boter schuimen en kleur nu het vlees nu mooi rondom rond mooi aan, doe het in meerdere keren zodat je vlees mooi kan aankorsten.

Voeg bij de stoofpot met de kaneelstok, deglaceer nu de pan met de rode wijn marinade, laat opkoken en zeef door in de stoofpot, laat een 40-tal minuten verder stoven tot vlees zacht is, proef en kruid eventueel bij.

Serveer eventueel met witloofsalade en knolselderpuree.

Social

Make eat share tag