Gebakken Sint-Jacobsvruchten met beurre blanc

Favorieten

30min

Next Level

Een elegant recept voor perfect gebakken sint-jacobsvruchten met een romige beurre blanc saus, klaar in 30 minuten.

Een elegant recept voor perfect gebakken sint-jacobsvruchten met een romige beurre blanc saus, klaar in 30 minuten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

70 g sjalotten, zeer fijngesneden
2 takken tijm
2 blaadjes laurier
300 ml droge witte wijn
150 ml room
peper van de molen
zout
150 g boter, in stukjes gesneden
12 sint-jacobsvruchten met corail

70 g sjalotten, zeer fijngesneden
2 takken tijm
2 blaadjes laurier
300 ml droge witte wijn
150 ml room
peper van de molen
zout
150 g boter, in stukjes gesneden
12 sint-jacobsvruchten met corail

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de sjalotten, tijm, laurier en witte wijn in een steelpan. Zet op het vuur en laat de wijn zo goed als helemaal inkoken. Blus met de room en kruid met peper en zout. Laat weer wat inkoken en klop er 120 gram blokjes boter door.

Dep de sint-jacobsvruchten en corail goed droog. Kruid met peper en zout.

Smelt de rest van de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en laat goed schuimen. Leg de vruchten en corail erin, laat 1 minuut bakken en draai om. Laat nog eens 30 seconden bakken en verdeel ze over de borden.

Serveer de beurre blanc ernaast.

Social

Make eat share tag