Tikka masala met kalkoen en zoete aardappel

Favorieten

5u+30min

Easy

Een Indische stoofpot met een twist van zoete aardappelen en kalkoen in heerlijke tikka masala saus. Ontdek hier het recept!

Een Indische stoofpot met een twist van zoete aardappelen en kalkoen in heerlijke tikka masala saus. Ontdek hier het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Tikka masala:
2 eetlepels arachide olie
800 g zoete aardappel geschild en in stukken van 2 tot 3cm
800 g kalkoenfilet
200 milliliter kokosroom
4 geraspte teentjes knoflook
50 g geraspte gember
1 fijngesneden zoete ui
250 g boontjes al dente gekookt
300 g yoghurt
500 g passata
1 chili pepertje
0.5 zakje Santa Maria tikka massala kruiden

4 stuks lente-ui
1 bot koriander

Tikka masala:
2 eetlepels arachide olie
800 g zoete aardappel geschild en in stukken van 2 tot 3cm
800 g kalkoenfilet
200 milliliter kokosroom
4 geraspte teentjes knoflook
50 g geraspte gember
1 fijngesneden zoete ui
250 g boontjes al dente gekookt
300 g yoghurt
500 g passata
1 chili pepertje
0.5 zakje Santa Maria tikka massala kruiden

4 stuks lente-ui
1 bot koriander

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de kalkoen in reepjes en meng in een kom samen met de yoghurt, gember, chilipeper, tikka masala kruiden en look.

Laat min. 4u of een nacht marineren.

Stoof de ui aan in de olie en blus met de kokosroom en passata, laat even opkoken.

Roer de gemarineerde kalkoen eronder en de zoete aardappel stukjes. Zet deksel erop en laat 1 u zacht sudderen, roer regelmatig.

Werk af met fijngesneden lente-ui en koriander. Kruiden naar eigen smaak

toevoegen bijvoorbeeld kaneel, kardemom, old spice en komijn.

Social

Make eat share tag