Thaïse wok met inktvis, gember & paksoi

Favorieten

20min

Easy

Een heerlijk en snel wok recept met inktvis, paksoi en gember. De Thaïse kruiden zorgen voor een verfrissend en smaakvol familiegerecht!

Een heerlijk en snel wok recept met inktvis, paksoi en gember. De Thaïse kruiden zorgen voor een verfrissend en smaakvol familiegerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

800 gram verse pijlinktvissen
1 grote paksoi, in stukken gesneden
1 el verse gember, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 el lichte sojasaus
1 el sesamolie
1 el maïzena
4 el water
1 el Santa Maria Wok Spice
2 el plantaardige olie (om te bakken)
Zout en peper
150 gr sojascheuten
1 handvol grof gehakte pindanoten
1 bosje basilicum, grof gesneden

800 gram verse pijlinktvissen
1 grote paksoi, in stukken gesneden
1 el verse gember, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 el lichte sojasaus
1 el sesamolie
1 el maïzena
4 el water
1 el Santa Maria Wok Spice
2 el plantaardige olie (om te bakken)
Zout en peper
150 gr sojascheuten
1 handvol grof gehakte pindanoten
1 bosje basilicum, grof gesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de pijlinktvis voorzichtig open en maak kruiselings insnijdingen aan de binnenkant met een groot scherp mes. Snijd de inktvis daarna in stukken van 5-6 cm. Voeg de geraspte knoflook, Santa Maria Wok Spice en vers gesneden gember toe. Meng goed. Verhit een scheutje plantaardige olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de inktvis toe en bak gedurende 2-3 minuten tot ze mooi kleuren.

Voeg de gesneden paksoi en sojascheuten toe aan de pan en roerbak 2-3 minuten mee. Intussen, combineer lichte sojasaus, sesamolie en maïzena in een kommetje. Giet dit mengsel over de groenten en inktvis. Roer goed door voor een licht gebonden saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met grof gehakte pindanoten en vers gesneden basilicum.

Social

Make eat share tag