Tartaar: Snij de zalm en de sint-jacobsvruchten in zeer fijne blokjes.
Besprenkel met olijfolie en zwarte peper en een klein beetje zout.
Haal de gekoelde zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de tartaar egaal op de steen en plaats terug in de koelkast.
Dressing: Meng de olie, citroensap, mosterd, honing, peper en zout goed onder elkaar.
Doe in een sauskommetje voor op tafel.
Salade: Schil de selderstengels en snij in fijne schuine schijfjes.
Spoel kort onder koud water en leg op keukenpapier.
Snij de appel in vier. Haal het klokhuis eruit en snij in fijne sneetjes.
Besprenkel met citroensap en meng door elkaar zodat alles goed gecovered is.
Hou koel.
Tijd om te serveren: Haal de zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.
Schep aan tafel op borden.
Werk de borden af met de vinaigrette.
Serveertip: gebruik een taartschep.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.