Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op zoutsteen

Favorieten

20min

Easy

Wil je zelf aan de slag met tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op zoutsteen? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op zoutsteen? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6 P

4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen
1 ui
hazelnoot geroosterd, grof gehakt
fleur de sel en zwarte peper
550 g rauwe wilde zalmfilet
8 grote sint-jacobsvruchten
paar takjes dille en zeekraal

Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
fleur de sel en zwarte peper

4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen
1 ui
hazelnoot geroosterd, grof gehakt
fleur de sel en zwarte peper
550 g rauwe wilde zalmfilet
8 grote sint-jacobsvruchten
paar takjes dille en zeekraal

Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
fleur de sel en zwarte peper

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Tartaar: Snij de zalm en de sint-jacobsvruchten in zeer fijne blokjes.

Besprenkel met olijfolie en zwarte peper en een klein beetje zout.

Haal de gekoelde zoutsteen uit de koelkast.

Verdeel de tartaar egaal op de steen en plaats terug in de koelkast.

Dressing: Meng de olie, citroensap, mosterd, honing, peper en zout goed onder elkaar.

Doe in een sauskommetje voor op tafel.

Salade: Schil de selderstengels en snij in fijne schuine schijfjes.

Spoel kort onder koud water en leg op keukenpapier.

Snij de appel in vier. Haal het klokhuis eruit en snij in fijne sneetjes.

Besprenkel met citroensap en meng door elkaar zodat alles goed gecovered is.

Hou koel.

Tijd om te serveren: Haal de zoutsteen uit de koelkast.

Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.

Schep aan tafel op borden.

Werk de borden af met de vinaigrette.

Serveertip: gebruik een taartschep.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.