Ribeye noedel wok met gember en look

Favorieten

30min

Easy

Een makkelijke en heerlijk sappige wok met reepjes ribeye gekruid met Koreaanse BBQ-kruiden, gember, look, boontjes en noedels. Let's wok!

Een makkelijke en heerlijk sappige wok met reepjes ribeye gekruid met Koreaanse BBQ-kruiden, gember, look, boontjes en noedels. Let's wok!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

750 g ribeye
1 ei
2 el maïzena
2 el Santa Maria Korean BBQ kruiden
1 kl geraspte gember
1 teentje look
Zout
Ghee of olie om te bakken
400 g boontjes

Saus:
4 el sushiazijn
3 el soja saus
1 el agave
1 klein potje tomaten concentree
1 el hot sauce

2 blokjes rijst noedels of noedels naar keuze
2 stuks lenteui
2 el sesamzaad

750 g ribeye
1 ei
2 el maïzena
2 el Santa Maria Korean BBQ kruiden
1 kl geraspte gember
1 teentje look
Zout
Ghee of olie om te bakken
400 g boontjes

Saus:
4 el sushiazijn
3 el soja saus
1 el agave
1 klein potje tomaten concentree
1 el hot sauce

2 blokjes rijst noedels of noedels naar keuze
2 stuks lenteui
2 el sesamzaad

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de noedels zoals op de verpakking, spoel ze goed af. Snij steeltjes van de boontjes en snij ze in de helft, kook de boontjes in gezouten water, giet af en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven.

Snij de ribeye in zeer dunne plakjes en doe in een kom. Kruid met Korean BBQ kruiden en zout. Rasp de gember en look en voeg samen met de maizena en het ei toe. Meng alles goed onder elkaar. Bak de ribeye goudbruin en krokant in een hete pan met de ghee.

Voeg alle ingrediënten van het sausje bij elkaar en meng goed om. Voeg de saus bij het vlees en meng goed om. Laat wat verder bakken.

Snij de lenteui in fijne ringen. Warm de boontjes en noedels eerst weer wat op in kokend water. Serveer een beetje van de noedels in een bord, leg er de boontjes en het vlees naast. Werk af met lenteui en sesamzaad.

Social

Make eat share tag