Spicy auberginenoedels

Favorieten

45min

Next Level

Heerlijke Spicy Auberginenoedels, een perfect vegetarisch gerecht met rijstnoedels, aubergine, en een kruidige gochujang saus.

Heerlijke Spicy Auberginenoedels, een perfect vegetarisch gerecht met rijstnoedels, aubergine, en een kruidige gochujang saus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Rijstnoedels:
400 g brede platte rijstnoedels
1 eetlepel witte miso
3 eetlepels gochujang
300 ml water, plus wat extra
6 eetlepels arachideolie
5 aubergines
1 koffielepel zout
6 teentjes knoflook, geraspt
60 g geraspte gember
70 g tomatenconcentraat

Topping:
3 eetlepels pindanoten, grof gehakt
4 lente-uitjes, fijngesneden
1 limoen, in vieren gesneden

Rijstnoedels:
400 g brede platte rijstnoedels
1 eetlepel witte miso
3 eetlepels gochujang
300 ml water, plus wat extra
6 eetlepels arachideolie
5 aubergines
1 koffielepel zout
6 teentjes knoflook, geraspt
60 g geraspte gember
70 g tomatenconcentraat

Topping:
3 eetlepels pindanoten, grof gehakt
4 lente-uitjes, fijngesneden
1 limoen, in vieren gesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de rijstnoedels al dente zoals vermeld op de verpakking. Houd een grote kop van het kookvocht apart en spoel de noedels grondig met water.

Meng de misopasta met de gochujang en roer er geleidelijk aan 300 milliliter water bij.

Doe 4 eetlepels olie in je grootste pan met antiaanbaklaag. Snijd de aubergines in schijven van 1 dikke centimeter, bestrooi ze met zout en kleur aan beide kanten. Je zult ze in meerdere keren moeten bakken. Voeg er elke keer ook een goede scheut water bij en laat het helemaal verdampen. Dat maakt de aubergines extra zacht. Haal ze uit de pan.

Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de knoflook met de gember. Voeg het tomatenconcentraat toe en bak even mee totdat het een beetje kleurt.

Voeg het miso-gochujangmengsel en de noedels toe en meng stevig. Voeg eventueel nog wat warm kookvocht toe als het te dik en plakkerig wordt.

Meng er de gebakken aubergines bij. Warm alles weer op en strooi er de pindanoten en lente-ui over. Besprenkel met limoen.

Social

Make eat share tag