Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Terwijl de spaghetti kookt, meng je in een grote kom de eieren, mascarpone, fijngesneden basilicum, peper en zout. Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.
Vet een grote springvorm in en doe de helft van het pastamengsel erin. Druk het mengsel goed aan in de vorm.
Schep de helft van de bolognaise saus over de spaghetti en strijk deze gelijkmatig uit.
Leg de rest van de spaghetti er bovenop, en vervolgens de overgebleven saus.
Verdeel de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de taart.
Snijd de kerstomaatjes af in 3 en versier de bovenkant van de taart met deze tomaatjes en de mozzarellabolletjes.
Bak de spaghetti taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-35 minuten, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Haal de taart uit de oven en garneer met enkele basilicumblaadjes.
Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Zo kan je mooie stukken snijden.
Serveer de spaghetti taart onmiddellijk en geniet!