Geconfijte Tomaatjes: Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de kerstomaatjes, de gehalveerde knoflookbol en de takjes rozemarijn in een grote ovenschaal. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de tomaatjes 35 minuten in de oven.
Knijp de zachte knoflook uit de schil en meng het met de tomaatjes. .
Merguez Croques Voorbereiden: Snijd de velletjes van de merguez worstjes open en haal het gehakt eruit.
Verdeel het gehakt over 4 sneetjes brood.
Leg op elk broodje 1,5 sneetje kaas en dek af met de andere sneetjes brood.
Bestrijk de buitenkant van de croques met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Croques Bakken: Verwarm de oven voor op 190°C.
Bak de croques ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst krokant is en de kaas gesmolten.
Soep Bereiden: Doe de geroosterde kerstomaten samen met de bouillon in een kookpot en verwarm op middelhoog vuur.
Mix de soep met een staafmixer kort door, zodat je een romige textuur krijgt maar ook nog wat stukjes tomaat behoudt.
Serveren: Verdeel de soep over de borden en serveer met de cheesy merguez croques ernaast.