Salade niçoise

Favorieten

30min

Easy

Lekkere salade met verse tonijn, krieltjes, eitjes, olijven en ansjovis met een dressing van sjalot en mosterd. Ontdek het recept hier

Lekkere salade met verse tonijn, krieltjes, eitjes, olijven en ansjovis met een dressing van sjalot en mosterd. Ontdek het recept hier
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Olijfolie
4 zachtgekookte eitjes (6min, op kamertemperatuur)
4 verse dikke tonijnsteaks
12 ansjovisfilets op olie
0.5 bot basilicum
4 tomaten
1 rode ui
300 g krieltjes, gestoomd, gebakken
100 g zwarte olijven
1 eikenblad sla gewassen
150 g notensla gewassen
4 kl kappertjes

Dressing:
100 ml rode wijnazijn
1 el mosterd
1 sjalot fijn gesneden
Olijfolie 200 ml
Pezo

Olijfolie
4 zachtgekookte eitjes (6min, op kamertemperatuur)
4 verse dikke tonijnsteaks
12 ansjovisfilets op olie
0.5 bot basilicum
4 tomaten
1 rode ui
300 g krieltjes, gestoomd, gebakken
100 g zwarte olijven
1 eikenblad sla gewassen
150 g notensla gewassen
4 kl kappertjes

Dressing:
100 ml rode wijnazijn
1 el mosterd
1 sjalot fijn gesneden
Olijfolie 200 ml
Pezo

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 190°

Stoom de krieltjes, leg ze in ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.

Verhit een grill of antikleefpan, neem de tonijnsteaks uit de koelkast, kruid met peper en zout, wrijf in met olijfolie en kleur of gril kort beide kanten aan, leg op een plank en snij in repen.

Verdeel de sla en aardappelen en de basilicum op de borden, snij de tomaten en leg ze erbij.

Verdeel de tonijn erbij en werk af met alle andere garnituren.

Meng voor de dressing alles onder elkaar en serveer erbij.

Social

Make eat share tag