Voorbereiden van de ingrediënten: Was de rode aardappelen grondig en snijd ze in dunne schijfjes. Kook ze kort (ongeveer 8-10 minuten), tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de grote aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer miniaubergines in de lengte.
Vis en groenten bakken: Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergines kort aan tot ze lichtbruin zijn en leg ze apart.
Voeg de resterende 2 el olijfolie toe aan de pan en bak de rode poonfilets kort aan (ongeveer 1-2 minuten per kant) tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan.
Gerecht samenstellen: Leg de aardappelschijfjes en aubergines in een ovenschaal. Schik de gebakken rode poonfilets bovenop de groenten.
Verdeel de schijfjes citroen rondom de vis en groenten. Bestrooi met de chilivlokken en enkele takjes verse dille.
Giet de witte wijn over het geheel en breng op smaak met peper en zout.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bakken: Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht 20 minuten op 180 °C.
Afmaken onder de grill: Zet vlak voor het serveren de oven op de grillstand. Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog 5-10 minuten onder de grill, totdat de bovenkant mooi goudbruin is en de aardappelen een licht krokant randje hebben.