Ribbetjes in de oven, aardappel wedges en rode koolsla

Favorieten

1u30

Easy

Ribbetjes in de oven gebakken met potato wedges en een frisse rodekool salade met appel en noten. Ontdek dit heerlijk gerecht!

Ribbetjes in de oven gebakken met potato wedges en een frisse rodekool salade met appel en noten. Ontdek dit heerlijk gerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

2 stuks varkensribbetjes (ongeveer 200 – 250g pp)

Marinade
2 el ketchup
1 el mosterd
2 el zoete soja saus
1 kl Provençaalse kruiden
1 tl cayenne poeder
1 el honing
Peper en zout

Aardappel wedges
2 grote bloemige aardappelen
3 el olijfolie
Peper en zout
1 kl gedroogde rozemarijn
1 tl lookpoeder

Koolsla
1/4 rodekool
1 klein rood appeltje
1 handvol walnoten
Peper zout
1 sjalot
1 bot dille
6 el appel azijn
8 el zonnebloemolie

2 stuks varkensribbetjes (ongeveer 200 – 250g pp)

Marinade
2 el ketchup
1 el mosterd
2 el zoete soja saus
1 kl Provençaalse kruiden
1 tl cayenne poeder
1 el honing
Peper en zout

Aardappel wedges
2 grote bloemige aardappelen
3 el olijfolie
Peper en zout
1 kl gedroogde rozemarijn
1 tl lookpoeder

Koolsla
1/4 rodekool
1 klein rood appeltje
1 handvol walnoten
Peper zout
1 sjalot
1 bot dille
6 el appel azijn
8 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alles voor de marinade en smeer er de ribbetjes mee in aan boven- en onderkant. Hou nog wat over voor erna. Steek min 4 uur in de koelkast of een hele nacht als je kan.

Snij alles fijn voor de sla en meng onder elkaar.

Verwarm de oven voor op 150°. Leg de ribbetjes op een bakplaat met bakpapier en bedek met aluminiumfolie. Steek ze 50 min in de oven, haal ze eruit en smeer de rest van de marinade erop.

Snij de aardappel met schil in dikke schijven van ongeveer 2 cm en dan in dikke wedges, doe ze in een kom en meng de olie en de kruiden erbij, leg open op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Na 50 min verhoog je temperatuur naar 190 graden. En steek er de wedges bij en smeer de ribbetjes weer in voor een 20-tal minuten. Tot zowel de ribbetjes mooi gebakken zijn en de wedges gekleurd en crispy zijn.

Social

Make eat share tag