Peperkoek met pruimen

Favorieten

1u20

Easy

Peperkoek met havermout. De pruimen geven de peperkoek niet alleen een friszure toets, maar ook een warme kleur.

Peperkoek met havermout. De pruimen geven de peperkoek niet alleen een friszure toets, maar ook een warme kleur.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 stuk

125 g blonde rozijnen
300 g havermout
2 eieren
150 g volle plattekaas
1 eetlepel speculaaskruiden
1 rijpe banaan
8 verse pruimen
handvol pompoenpitten

125 g blonde rozijnen
300 g havermout
2 eieren
150 g volle plattekaas
1 eetlepel speculaaskruiden
1 rijpe banaan
8 verse pruimen
handvol pompoenpitten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Laat de rozijnen 30 minuten wellen in water en laat ze uitlekken.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Mix de havermout tot meel in een keukenmachine.

Voeg de rozijnen, de eieren en de plattekaas toe.

Doe de speculaaskruiden erbij.

Snijd de banaan in stukken, voeg toe en mix alles onder elkaar.

Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier.

Doe het beslag in de vorm.

Was de pruimen, snijd ze in stukken en leg ze op het beslag.

Strooi de pompoenpitten erover en duw wat aan.

Zet de speculaas 40 minuten in de oven.

Social

Make eat share tag