Penne arrabiata

Favorieten

30min

Easy

Simpele en lekkere penne arrabiata, deze Italiaanse klassieker maak je met verse tomaten, look en een chili pepertje erbij. Smakelijk!

Simpele en lekkere penne arrabiata, deze Italiaanse klassieker maak je met verse tomaten, look en een chili pepertje erbij. Smakelijk!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg tomaten
2 el olijfolie
4 teentjes look
2 grote gele uien
1 gedroogd chili pepertje
680 g tomatenpulp of passata
1tl zout

500 g penne of pasta naar keuze
200 g Parmezaanse kaas geraspt

1 kg tomaten
2 el olijfolie
4 teentjes look
2 grote gele uien
1 gedroogd chili pepertje
680 g tomatenpulp of passata
1tl zout

500 g penne of pasta naar keuze
200 g Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij look en ajuin fijn en kleur een 10-tal min lichtjes aan met het gekneusd chili pepertje. Haal de kroontje uit de tomaten en snij de tomaten in kleine stukken, voeg toe samen met pulp en kruid met zout. Laat 15 min sudderen onder deksel met snuif zout.

Kook de pasta zoals vermeld op verpakking, serveer met de arrabiata saus en gemalen kaas. De eest van de saus kan je invriezen of 1 week in de koelkast bewaren.

Social

Make eat share tag