Aperoplank full option

Favorieten

1u

Ideaal als er vrienden over de vloer komen, verjaardagen of special occasions, een hele plank vol met hapjes.

Ideaal als er vrienden over de vloer komen, verjaardagen of special occasions, een hele plank vol met hapjes.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

geiten-cheddar kaasbol
125 gr. zachte geitenkaas
150 gr. gemalen cheddar
zwarte peper
bieslook
pistachenoten

ricotta – tomatenschaal
250 gr. ricotta
1 bakje zachtgedroogde tomaten
2 takken platte peterselie

gevulde coppa rolletjes
100 gr. rucola
150 gr. Coppa

roodlof salade
3 stronken roodlof
peper zout
2 el olijfolie

gepekelde courgettes
2 kleine courgettes
peper en zout
2el dragonazijn

selder staafjes
100 gr. 12 maand gerijpte prosciutto crudo (gerookte hesp)
10 st witte selder stelen

garnituren
Opgelegde rode ui
Appelkappertjes.
Trosjes gele en rode druiven

charcuterie
0.5 Pepersalami.
0.5 everzwijn salami
100 g mortadella

kazen
Le Doré de Lathuy
150 gr. Roche Baron
150 gr. pavé de Herve
100 gr. gruyère
150 gr. blue stilton

geiten-cheddar kaasbol
125 gr. zachte geitenkaas
150 gr. gemalen cheddar
zwarte peper
bieslook
pistachenoten

ricotta – tomatenschaal
250 gr. ricotta
1 bakje zachtgedroogde tomaten
2 takken platte peterselie

gevulde coppa rolletjes
100 gr. rucola
150 gr. Coppa

roodlof salade
3 stronken roodlof
peper zout
2 el olijfolie

gepekelde courgettes
2 kleine courgettes
peper en zout
2el dragonazijn

selder staafjes
100 gr. 12 maand gerijpte prosciutto crudo (gerookte hesp)
10 st witte selder stelen

garnituren
Opgelegde rode ui
Appelkappertjes.
Trosjes gele en rode druiven

charcuterie
0.5 Pepersalami.
0.5 everzwijn salami
100 g mortadella

kazen
Le Doré de Lathuy
150 gr. Roche Baron
150 gr. pavé de Herve
100 gr. gruyère
150 gr. blue stilton

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Leg je grootste plank die je in huis hebt klaar

Geiten-cheddar kaasbol Cutter de gemalen cheddar en de geitenkaas onder elkaar tot smeuige massa.

Kruid met peper en zout.

Giet uit op plastiekfolie en doe die er mooi rond en vorm tot een bol.

Laat 30 min opstijven in de koelkast.

Snij het bieslook fijn en meng met fijngehakte pistachenoten.

Druk de geiten-cheddar bol in de pistachenoten-bieslookmengeling en zorg dat de bol er rondom mee bekleed is.

Leg in een bordje en zet op de plank.

Ricotta-tomatenschaal Leg de ricotta in een mooi schaaltje .

Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en doe ze er bovenop.

Werk af met fijngesneden platte peterselie.

Gevulde coppa Leg de rucola in het midden op de coppaplakjes, rol ze stevig op en leg op de plank

Roodlof Was en snij de roodlof in 4 doormidden, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie . (Witlof kan natuurlijk ook maar dit geeft onze schotel een extra kleurtje)

Courgette Snij de courgette in balkjes ,besprenkel met dragonazijn en kruid met pezo

Vul een potje met rode ui en eentje met appelkappertjes.

Leg hier en daar wat druiven.

Snij de everzwijn en pepersalami’s in schijfjes en leg trapsgewijs op de plank.

Rol de prosciutto rond de selderstokken.

Leg er de Tuc-koekjes bij.

Snij de Le Doré de Lathuykaas in 2 , de gruyère in balkjes en leg alle kazen op de plank.

Plooi de mortadella in vier en schik er tussen .

Wat een plaatje !!!

Social

Make eat share tag