Penne all’Arrabiata met Sobrasada Meatballs & Burrata

Favorieten

1u

Next Level

Dit superlekkere vegetarische gerecht uit de Airfryer combineert zachte knolseldersteak met een romige preicrème, krokante kroketjes en frisse veenbessensaus. Ideaal voor de feestdagen en alles kan op voorhand klaargemaakt worden! De Philips Dual Basket Airfryer zorgt ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is om te serveren, superhandig dus voor je planning. Perfect voor de drukke feestdagen zonder stress.

Dit superlekkere vegetarische gerecht uit de Airfryer combineert zachte knolseldersteak met een romige preicrème, krokante kroketjes en frisse veenbessensaus. Ideaal voor de feestdagen en alles kan op ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Gehaktballen:
800 g gehakt
200 g sobrasada
1 ajuin, fijngesneden
1 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Peper en zout

Tomatensaus:
800 g San Marzano tomaten
500 ml tomatenpassata
2-3 chilipepertjes, naar smaak
1 grote ajuin, fijngesneden

Overige:
350-400 g penne
1 bosje basilicum
150 g Parmezaanse kaas
2 burrata’s

Gehaktballen:
800 g gehakt
200 g sobrasada
1 ajuin, fijngesneden
1 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Peper en zout

Tomatensaus:
800 g San Marzano tomaten
500 ml tomatenpassata
2-3 chilipepertjes, naar smaak
1 grote ajuin, fijngesneden

Overige:
350-400 g penne
1 bosje basilicum
150 g Parmezaanse kaas
2 burrata’s

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gehaktballen: Snijd de sobrasada open, verwijder het vel en trek in stukken. Meng in een kom de sobrasada, het gehakt, de fijngesneden ajuin, knoflook, basilicum, peper en zout. Vorm hieruit gehaktballetjes.

Bak de gehaktballetjes in een pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Schuif ze opzij in de pan.

Tomatensaus: Stoof in dezelfde pan de fijngesneden ajuin en chilipepers.

Kruis de tomaten, dompel ze in een grote kom met kokend water, wacht een 20-tal tellen en schep ze uit. Koel ze af in koud water, verwijder het kroontje en snijd ze in blokjes.

Voeg de tomatenblokjes en passata toe aan de pan. Laat 25-30 minuten sudderen en breng op smaak met zout.

Roer de basilicumblaadjes en in stukken getrokken burrata door de saus.

Penne: Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.

Serveer de penne met de tomatensaus en gehaktballen erop. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

Social

Make eat share tag