Pasta met boerenkoolpesto

Favorieten

20min

Boerenkool is super gezond en voor in een pesto een ideale manier om je groenten binnen te krijgen. Gebruik het in je favoriete pasta's.

Boerenkool is super gezond en voor in een pesto een ideale manier om je groenten binnen te krijgen. Gebruik het in je favoriete pasta's.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 boerenkool
3 el gepelde pistachenoten
4 el olijfolie
1 teentje look
100 g gemalen Parmezaanse kaas + extra om te serveren
fleur de sel
zwarte peper van de molen
Sap van 0.5 citroen en zeste
250 g volkoren pasta

1 boerenkool
3 el gepelde pistachenoten
4 el olijfolie
1 teentje look
100 g gemalen Parmezaanse kaas + extra om te serveren
fleur de sel
zwarte peper van de molen
Sap van 0.5 citroen en zeste
250 g volkoren pasta

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet een grote pot gezouten water op het vuur.

Snij de harde nerf uit elk blad van de kool, snij de kool grof en voeg ze toe aan het kokend water.

Laat 3 min koken, giet af en verfris met koud water. Pers er een beetje het water uit.

Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed fijn.

Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft en breng op smaak met extra peper en zout.

Kook de pasta al dente, giet af en meng eronder.

Werk af met extra gemalen Parmezaanse kaas, pistachenoten en citroensap.

Social

Make eat share tag