Snijd de guanciale in reepjes, laat smelten, bak dan krokant in een grote pan. Giet eventueel het overtollige vet weg en houd de guanciale opzij.
Kook de peultjes, erwten en asperges 2 min kort in kokend gezouten water, verfris onder koud water en laat uitlekken. Kook ook de pasta zoals vermeld op de verpakking, giet af en houd het kookvocht bij.
Meng de dooiers en 200 g geraspte kaas onder elkaar met peper en zout en voeg er een soeplepel kookvocht aan toe. Giet de pasta opnieuw in grote pot waar de guanciale in is gebakken en zet op het vuur, voeg het kaasmengsel toe en roer nu goed onder elkaar gedurende 2 à 3 min tot je een mooie romige saus krijgt. Roer dan als laatst de spekjes en groenten bij en serveer met de rest van de gemalen kaas.
Als het geheel te plakkerig en droog wordt – dat is als de pasta blijft staan – roer er dan gewoon weer kookvocht onder, dat doet wonderen!