Pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Favorieten

40min

Easy

Proef de smaakvolle pancakes van zoete aardappel en gebakken appel. Deze pancakes zitten boordevol vezels maar zijn vooral mega lekker.

Proef de smaakvolle pancakes van zoete aardappel en gebakken appel. Deze pancakes zitten boordevol vezels maar zijn vooral mega lekker.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P (8 pancakes)

200 ml volle kokosmelk
150 gr. gestoomde zoete aardappel in stukjes
60 gr. oranje linzen, 1 nacht geweekt in water
80 gr. amandelpoeder
3 el ahornsiroop
1 0.5 tl bakpoeder
1 vanillestok
3 eieren

8 kleine appeltjes

kokosolie om in te bakken

1 el pistachenootjes
0.5 granaatappel
ahornsiroop

200 ml volle kokosmelk
150 gr. gestoomde zoete aardappel in stukjes
60 gr. oranje linzen, 1 nacht geweekt in water
80 gr. amandelpoeder
3 el ahornsiroop
1 0.5 tl bakpoeder
1 vanillestok
3 eieren

8 kleine appeltjes

kokosolie om in te bakken

1 el pistachenootjes
0.5 granaatappel
ahornsiroop

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe alle ingrediënten in de blender.

Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe.

Breek 3 eitjes erin en mix alles tot je een soepel deeg bekomt.

Snij de uitersten van de appels, steek er het klokhuis uit en snij de ongeschilde appels in schijfjes van 1 cm.

Wrijf een koekenpan in met kokosolie, giet het pancakedeeg in de pan en strijk gelijk met de achterkant van een soeplepel. Haal de temperatuur van je vuur naar omlaag en laat zacht bakken tot je pancake een mooi kleurtje heeft. Draai om en kleur ook de andere kant.

Stapel de pancakes op een bord.

Bak de appelschijfjes in kokosolie (of een andere plantaardige olie) en laat mooi kleuren.

Social

Make eat share tag