Pancakes

Favorieten

30min

Easy

Deze American pancakes zijn kleiner, dikker, fluffy en heerlijk zacht. Ontdek het volledige recept hier!

Deze American pancakes zijn kleiner, dikker, fluffy en heerlijk zacht. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 ml karnemelk
1 vanillestokje
250 g bloem
3 tl bakpoeder
0.5 tl zout
1 el suiker
2 grote eieren

Toppings:
Esdoornsiroop / maple syrup
Blauwe bessen / aardbeien
Bloemsuiker

400 ml karnemelk
1 vanillestokje
250 g bloem
3 tl bakpoeder
0.5 tl zout
1 el suiker
2 grote eieren

Toppings:
Esdoornsiroop / maple syrup
Blauwe bessen / aardbeien
Bloemsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Scheid de eieren.

Klop de dooiers los en meng er de karnemelk onder.

Meng bloem, bakpoeder, suiker en vanillemerg onder elkaar.

Doe de helft van het karnemelk mengsel eronder de bloem en klop los tot er geen klonters meer zijn, voeg de rest van de karnemelk toe.

Moest je nog klonters hebben, zeef je door of mix je het deeg.

Klop het eiwit stijf met het zout en meng voorzichtig onder het deeg.

Laat een grote koekenpan op het vuur warmen, smeer in met wat olie en giet deeg in de pan dat je pancakes hebt van ong. 10 cm diameter, laat even bakken tot er aan bovenkant blaasjes vormen, draai om en laat nog verder bakken, bak zo verder alle deeg op.

Om te serveren stapel je een pancake of 3 à 4 op elkaar per bord, giet je de esdoornsiroop erop en strooi er wat blauwe bessen en gesneden aardbeien op.

Strooi er eventueel nog wat bloemsuiker op.

Social

Make eat share tag