Ovenschotel met spruitjes, erwten en gehaktballen

Favorieten

55min

Next Level

Heerlijke ovenschotel met gehaktballen, spruiten en erwten, bereid met aromatische kruiden en in minder dan een uur op tafel.

Heerlijke ovenschotel met gehaktballen, spruiten en erwten, bereid met aromatische kruiden en in minder dan een uur op tafel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

GROENTEN
350 g spruiten
350 g erwten, vers of diepvries
1 zoete ui, fijngesneden
2 takken rozemarijn
3 takken citroentijm
1 klont boter of olie

GEHAKTBALLEN
500 g rundergehakt
300 g kippengehakt
1 sjalot, fijngesneden
1 koffielepel gedroogde tijm
1 ei
3 tot 4 eetlepels paneermeel + wat extra voor op de balletjes
0.5 bosje platte peterselie, fijngesneden
2 eetlepels worcestersaus
peper en zout

GROENTEN
350 g spruiten
350 g erwten, vers of diepvries
1 zoete ui, fijngesneden
2 takken rozemarijn
3 takken citroentijm
1 klont boter of olie

GEHAKTBALLEN
500 g rundergehakt
300 g kippengehakt
1 sjalot, fijngesneden
1 koffielepel gedroogde tijm
1 ei
3 tot 4 eetlepels paneermeel + wat extra voor op de balletjes
0.5 bosje platte peterselie, fijngesneden
2 eetlepels worcestersaus
peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwijder de bruine blaadjes van de spruitjes en kook ze een 5-tal minuten al dente in gezouten water. Giet af, laat ze schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Halveer ze.

Zet een vuurvaste schaal op het vuur en voeg olie of boter en de fijngesneden ui toe met de helft van de tijm en rozemarijn. Laat even bakken. Haal van het vuur en meng er de spruiten en erwten door.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door het gehakt en maak er acht grote ballen van. Duw ze tussen de spruitjes.

Duw takjes rozemarijn en tijm ertussen. Kies de stoomovenfunctie en kies low steam, zet je oven op 200 °C, en bak 30 minuten.

Social

Make eat share tag