Orzo met spinazie, tomaat en feta

Favorieten

20min

Easy

Romige orzo pastaschotel met spinazie, gepofte tomaat en feta. Een vegetarische Griekse schotel om op tafel te zetten, ontdek het recept!

Romige orzo pastaschotel met spinazie, gepofte tomaat en feta. Een vegetarische Griekse schotel om op tafel te zetten, ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1-2p

Orzo pasta (naar voorkeur)
150 g spinazie
0.5 bot basilicum
125 g mascarpone
Peper en zout van de molen
150 ml kippenbouillon
1 teentje look

Gepofte tomaatjes
300 g kerstomaatjes
4 el zachte olijfolie
0.5 bot basilicum
1 rood, geel of groen pepertje
4 teentjes look
Peper en zout van de molen

Topping
125 g feta
Paar basilicumblaadjes

Orzo pasta (naar voorkeur)
150 g spinazie
0.5 bot basilicum
125 g mascarpone
Peper en zout van de molen
150 ml kippenbouillon
1 teentje look

Gepofte tomaatjes
300 g kerstomaatjes
4 el zachte olijfolie
0.5 bot basilicum
1 rood, geel of groen pepertje
4 teentjes look
Peper en zout van de molen

Topping
125 g feta
Paar basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de orzo zoals vermeld op de verpakking, lek uit en doe opnieuw in de pot. Doe de spinazie, basilicum, mascarpone, bouillon, peper en zout in een blender, mix fijn. Voeg bij de orzo en warm op.

Doe de olijfolie in een pan en plet de look nog in de pel, laat 2 min bakken aan elke kant met de peper in ringetjes gesneden. Voeg de tomaten en basilicum toe en laat 5 min al roerend opbakken op redelijk hoog vuur, kruid af met peper en zout.

Giet de orzo in een schotel en verdeel er de tomaatjes met de aromatische olie erover. Werk af met feta en basilicumblaadjes.

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery