One Pot Lasagne met Asperges en Parelhoen

Favorieten

2P

Deze feestelijke one pot lasagne met asperges en parelhoen is makkelijk, smaakvol en perfect voor het aspergeseizoen. Alles in één pan!

Deze feestelijke one pot lasagne met asperges en parelhoen is makkelijk, smaakvol en perfect voor het aspergeseizoen. Alles in één pan!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 el boter
2 sjalotten
1 el maïzena
6 lasagnevellen
2 parelhoenborsten
Peper en zout
500 g witte of groene asperges
200 g room
200 ml kippenbouillon
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g oude cheddar (met pepers of naturel)
1 handvol salieblaadjes

1 el boter
2 sjalotten
1 el maïzena
6 lasagnevellen
2 parelhoenborsten
Peper en zout
500 g witte of groene asperges
200 g room
200 ml kippenbouillon
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g oude cheddar (met pepers of naturel)
1 handvol salieblaadjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en snijd ze schuin in schijfjes. Bewaar de kopjes apart voor de afwerking. Snijd de sjalotten in dunne ringen en de parelhoen in blokjes.

Basis van de lasagne maken Smelt de boter in een ovenbestendige pan. Fruit de sjalot aan tot deze glazig wordt. Voeg de parelhoen toe, kruid met peper en zout, en bak kort aan.

Saus bereiden Klop de maïzena los in de room en voeg dit toe aan de pan. Giet de kippenbouillon erbij en voeg de helft van de kaas toe. Kruid opnieuw met peper en zout en meng goed door.

Lasagne samenstellen Breek de lasagnevellen en meng ze onder het geheel. Roer de aspergestukjes erdoor (behalve de kopjes). Werk af met salieblaadjes, de overgebleven kaas, aspergekopjes en cheddar.

Bakken Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Social

Make eat share tag