Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en snijd ze schuin in schijfjes. Bewaar de kopjes apart voor de afwerking. Snijd de sjalotten in dunne ringen en de parelhoen in blokjes.
Basis van de lasagne maken Smelt de boter in een ovenbestendige pan. Fruit de sjalot aan tot deze glazig wordt. Voeg de parelhoen toe, kruid met peper en zout, en bak kort aan.
Saus bereiden Klop de maïzena los in de room en voeg dit toe aan de pan. Giet de kippenbouillon erbij en voeg de helft van de kaas toe. Kruid opnieuw met peper en zout en meng goed door.
Lasagne samenstellen Breek de lasagnevellen en meng ze onder het geheel. Roer de aspergestukjes erdoor (behalve de kopjes). Werk af met salieblaadjes, de overgebleven kaas, aspergekopjes en cheddar.
Bakken Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is.