Nasi goreng

Favorieten

30min

Easy

Gebakken rijst met extra groenten en een gebakken eitje erop, een snelle voedzame maaltijd en top als extra vegetarische dag in de week!

Gebakken rijst met extra groenten en een gebakken eitje erop, een snelle voedzame maaltijd en top als extra vegetarische dag in de week!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

2 el arachide olie
1 ui
2 wortel
1 prei
2 teentjes look
1 el fijngesneden gember
4 eitjes
400 g gekookte rijst
2 el rijstazijn
4 el soja saus
1 el hotsauce
2 el sesamolie

Toppings
2 stuks lenteui
1 citroen
1 lange rode peper

2 el arachide olie
1 ui
2 wortel
1 prei
2 teentjes look
1 el fijngesneden gember
4 eitjes
400 g gekookte rijst
2 el rijstazijn
4 el soja saus
1 el hotsauce
2 el sesamolie

Toppings
2 stuks lenteui
1 citroen
1 lange rode peper

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de look, gember, ui, wortel en prei heel fijn. Verwarm de olie in de pan en fruit hier de fijngesneden groenten kort en krachtig, een 4-tal minuten.

Voeg de sauzen bij en de rijst, bak nog even op tot alles mooi opgewarmd is. Bak 4 spiegeleitjes, verdeel samen met de rijst op de borden. Strooi er de fijngesneden lente-ui en peper op, serveer met stuk citroen.

Dit is een perfecte vegetarische lunch of diner. Een stukje gebakken kip, zalm of gebakken paddenstoelen past hier ook zeker bij.

Social

Make eat share tag