Mosselen met venkel, courgette en pastis

Favorieten

20min

Easy

Dit mosselgerecht met venkel, courgette en een vleugje pastis is perfect als voorgerecht. Serveer met broodjes voor een heerlijk resultaat!

Dit mosselgerecht met venkel, courgette en een vleugje pastis is perfect als voorgerecht. Serveer met broodjes voor een heerlijk resultaat!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

1 courgette 1 venkel 4 el olijfolie Peper Zout 1 kg mosselen 10-tal kerstomaatjes 100 ml vloeistof (witte wijn, Hierbas, pastis…)

1 courgette 1 venkel 4 el olijfolie Peper Zout 1 kg mosselen 10-tal kerstomaatjes 100 ml vloeistof (witte wijn, Hierbas, pastis…)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Groenten voorbereiden: Snijd de courgette in schijfjes en de venkel in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de groenten toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mosselen bereiden: Spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder eventuele kapotte exemplaren of mosselen die niet sluiten na een tik. Voeg de mosselen toe aan de pan met groenten samen met de kerstomaatjes.

Afmaken met vloeistof: Schenk de gekozen vloeistof (witte wijn, Hierbas of pastis) over de mosselen en groenten. Zet het vuur hoog en laat alles ongeveer 3 minuten koken met een deksel op de pan, totdat de mosselen open zijn.

Serveren: Haal de pan van het vuur zodra alle mosselen open zijn. Serveer direct met warme broodjes om de smaakvolle bouillon mee op te dippen.

Social

Make eat share tag