Mosselen met curry roomsausje

Favorieten

20min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze mosselen met look, venkel, pastis en zacht curry roomsausje? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze mosselen met look, venkel, pastis en zacht curry roomsausje? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

1 kg mosselen, schoongemaakt
1 gele ui
2 teen look
Peper en zout
2 el pastis
0.5 bot bieslook
1 el olijfolie
100 ml kippenbouillon
1 kleine venkel

Sausje:
0.5 bot bieslook fijn gesneden
150 ml room
Peper en zout
1 kl curry poeder
1 kl mosterd

1 kg mosselen, schoongemaakt
1 gele ui
2 teen look
Peper en zout
2 el pastis
0.5 bot bieslook
1 el olijfolie
100 ml kippenbouillon
1 kleine venkel

Sausje:
0.5 bot bieslook fijn gesneden
150 ml room
Peper en zout
1 kl curry poeder
1 kl mosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet de mosselen even onder in koud water, spoel ze grondig uit, verwijder de mosselen die niet meer perfect sluiten, giet af en leg in een kom.

Snij de venkel in kleine blokjes, de ui in sneetjes en rasp de look, meng alles met de olijfolie en kruiden onder de mosselen in de kom.

Verdeel de helft hiervan in de bakschaal, voeg de helft van de bouillon bij en 1 goeie eetlepel pastis.

Gaar 10 minuten op 200°, roer tussenin even op.

Meng intussen alle ingrediënten voor de mosselsaus onder elkaar.

Giet de mosselen in een schaal en druppel de curry room saus erover en wat fijn gesneden bieslook.

Herhaal met de andere portie mosselen.

Social

Make eat share tag