Mosselen met bier en mosterd-roomsaus

Favorieten

20min

Easy

Mosselen in mosterd-roomsaus afgewerkt met dragon. De zilte smaak van de mosselen combineert perfect met witbier.

Mosselen in mosterd-roomsaus afgewerkt met dragon. De zilte smaak van de mosselen combineert perfect met witbier.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

4 kg mosselen
1 fles blond bier
1 klont boter
2 el mosterd
250 ml room
0.5 bot dragon
1 grote ui
1 kleine venkel
Peper en zout

4 kg mosselen
1 fles blond bier
1 klont boter
2 el mosterd
250 ml room
0.5 bot dragon
1 grote ui
1 kleine venkel
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de ajuin en venkel in fijne schijfjes en laat krachtig aanstoven in de boter, blus met het bier, roer er de room en de fijngesneden dragon bij, laat het geheel voor de helft inkoken. Spoel ondertussen je mosselen in koud water, haal deze die stuk zijn en eventueel blijven openstaan eruit, voeg ze toe aan de pot, kruid goed met peper en zout, zet deksel erop, schud stevig op zodat saus en garnituur ook bovenop komt te liggen, zet op hoog vuur en gaar nu kort en krachtig tot ze openstaan.

Serveer onmiddellijk en werk elk bord af met wat peterselie. Serveer er verse frietjes en mosselsaus of verse mayonaise bij. Een fris witteke erbij en je eet als een koning! 🙂

Social

Make eat share tag