Mitraillette met gegrilde entrecôte en stro aardappelen

Favorieten

20min

Easy

Mitraillette met gegrilde entrecôte, cheddar, kruidenboter en stro aardappelen. Deze sandwich is mijn favoriete snack, naar het recept!

Mitraillette met gegrilde entrecôte, cheddar, kruidenboter en stro aardappelen. Deze sandwich is mijn favoriete snack, naar het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

2 entrecôtes van elk 300 g, dikte min 2 cm.
1 groot Frans stokbrood

Salade van spitskool
0.5 spitskool
0.5 bot peterselie
Sap van 0.5 citroen
Snuif zout

Stro aardappelen
Kruidenboter café de Paris op kamertemperatuur
8 sneetjes cheddar kaas

2 entrecôtes van elk 300 g, dikte min 2 cm.
1 groot Frans stokbrood

Salade van spitskool
0.5 spitskool
0.5 bot peterselie
Sap van 0.5 citroen
Snuif zout

Stro aardappelen
Kruidenboter café de Paris op kamertemperatuur
8 sneetjes cheddar kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Haal het vlees min 1 uur op voorhand uit de koelkast, kruid met peper en zout en wrijf lichtjes in met beetje olijfolie. Snij alles voor de salade fijn, kruid met peper en zout en meng citroensap eronder. Snij het stokbrood in 4 gelijke delen en snij doormidden, op de bovenste stukken smeer je egaal wat beurre café de Paris en de 4 onderste stukken ga je grillen met kaas.

Verwarm je grill voor. Leg 2 sneetjes kaas op de grill en leg er onmiddellijk het brood op, herhaal 4x. Laat mooi smelten en goudbruin worden. Leg ze op een plank, verdeel daarop de salade. Grill het vlees naargelang je gewenste bakwijze en snij in flinterdunne sneetjes, verwijder het vet en verdeel over de sla.

Bak de frietjes krokant en beleg royaal. Zet het deksel erop en duw een beetje aan. Serveer onmiddellijk. Ik heb er heel graag nog wat hotsauce bij voor de extra kick maar jij kiest! Serveer er de rest van de stro aardappelen bij.

Social

Make eat share tag