Mezze schotel met falafel

Favorieten

25min + yoghurt 1 nacht uitlekken

Easy

Mezze schotel vol mediterraanse favorieten: falafel, smeuïge hummus, labneh dip, gekruide feta, dolmades, olijven. Ontdek het recept hier!

Mezze schotel vol mediterraanse favorieten: falafel, smeuïge hummus, labneh dip, gekruide feta, dolmades, olijven. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 zakje kant en klare falafel (450g)
1 doosje Dolmades (gevulde wijnbladeren)
1 tros witte en 1 tros blauwe druiven
0.5 komkommer gewassen
1 doosje mini puntpaprika’s, gewassen
150 g zwarte Kalamata-olijven
4 pita broodjes

Labneh:
480 g volle yoghurt
1 tl zout
1 kl sumak
2 el granaatappelpitjes
2 el olijfolie

Hummus:
265 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en gespoeld
2 el olijfolie
2 el Tahin
Sap van 1 citroen
Peper en zout
2 teen Look
Ijswater
1 el fijngesneden munt
1 kl komijnzaad of poeder

Feta met tijm:
1 blok feta van 200g
3 el olijfolie
1 kl gedroogde of verse citroentijm

1 zakje kant en klare falafel (450g)
1 doosje Dolmades (gevulde wijnbladeren)
1 tros witte en 1 tros blauwe druiven
0.5 komkommer gewassen
1 doosje mini puntpaprika’s, gewassen
150 g zwarte Kalamata-olijven
4 pita broodjes

Labneh:
480 g volle yoghurt
1 tl zout
1 kl sumak
2 el granaatappelpitjes
2 el olijfolie

Hummus:
265 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en gespoeld
2 el olijfolie
2 el Tahin
Sap van 1 citroen
Peper en zout
2 teen Look
Ijswater
1 el fijngesneden munt
1 kl komijnzaad of poeder

Feta met tijm:
1 blok feta van 200g
3 el olijfolie
1 kl gedroogde of verse citroentijm

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Labneh: Laat de yoghurt 1 nacht uitlekken in neteldoek, vang de ingedikte yoghurt op in kommetje en meng er snuif zout onder, wrijf mooi open tot je een kuiltje hebt, werk af met sumak, granaatappel en olijfolie, zet op een grote plateau of plank.

Hummus van kikkererwten: Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed door elkaar, voeg straaltjes water bij tot je een zeer gladde romige humus bekomt, proef en kruid eventueel bij met extra peper en zout. Giet in een kommetje, wrijf er een kuiltje in en giet er wat olijfolie over, strooi de komijn en fijngesneden munt erover, zet bij op de schotel.

Feta: Breek de feta in stukjes en leg in een kommetje, bestrooi met gedroogde of verse citroentijm en giet er de olijfolie over, zet bij op de plank.

Verwarm de falafel zoals vermeld op de verpakking.

Snij de druiven in kleine trosjes, leg ze ertussen

Snij de komkommer in schuine balkjes en leg erbij, samen met de dolmades, olijven, doormidden gesneden paprika’s en hier en daar een takje munt.

Toast de pitabroodjes, leg ze erbij en steek ertussen samen met de warme falafel.

Zet alles op tafel en geniet van de happy faces!

Social

Make eat share tag