Mac & Cheese met geroosterde pompoen en kalkoenburgertjes met veenbessen

Favorieten

50min

Next Level

Een feestelijke mac & cheese met geroosterde pompoen en sappige kalkoenburgertjes met veenbessen. Perfect voor de feestdagen!

Een feestelijke mac & cheese met geroosterde pompoen en sappige kalkoenburgertjes met veenbessen. Perfect voor de feestdagen!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de mac & cheese:
250 g macaroni
500 g geroosterde pompoen (zacht en gaar)
400 ml melk
80 g geraspte Parmezaanse kaas of 80 g geraspte cheddar
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
Zwarte peper van de molen

Voor de geroosterde pompoen:
500 g pompoen (bijvoorbeeld flespompoen of hokkaido)
2 el olijfolie
Zout en peper
1 tl knoflookpoeder

Voor de kalkoenburgertjes:
800 g kalkoengehakt
1 handvol geconfijte veenbessen
1 el fijngehakte platte peterselie
1 handvol geroosterde pijnboompitten
Peper en zout van de molen

Extra:
Veenbessensaus
4 takjes rozemarijn (voor decoratie)
Extra geraspte kaas voor bovenop

Voor de mac & cheese:
250 g macaroni
500 g geroosterde pompoen (zacht en gaar)
400 ml melk
80 g geraspte Parmezaanse kaas of 80 g geraspte cheddar
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
Zwarte peper van de molen

Voor de geroosterde pompoen:
500 g pompoen (bijvoorbeeld flespompoen of hokkaido)
2 el olijfolie
Zout en peper
1 tl knoflookpoeder

Voor de kalkoenburgertjes:
800 g kalkoengehakt
1 handvol geconfijte veenbessen
1 el fijngehakte platte peterselie
1 handvol geroosterde pijnboompitten
Peper en zout van de molen

Extra:
Veenbessensaus
4 takjes rozemarijn (voor decoratie)
Extra geraspte kaas voor bovenop

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pompoen roosteren: Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken. Meng de pompoen met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper. Verspreid op een bakplaat en rooster 20-25 minuten tot de pompoen zacht is.

Pompoensaus maken: Doe de geroosterde pompoen in een hoge maatbeker samen met de melk, Parmezaanse kaas, cheddar, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en een snuf zwarte peper. Mix met een staafmixer tot een romige saus.

Macaroni koken: Kook de macaroni al dente volgens de verpakking. Giet af en meng direct met de pompoensaus.

Mac & cheese bakken: Vet de bakaccessoire van de Optigrill in met boter en verdeel de pompoen-macaroni erin. Bestrooi met extra geraspte kaas en gratineer op de grillstand en kies voor de rode kleur stand.

Kalkoenburgertjes maken: Meng het kalkoengehakt met de veenbessen, pijnboompitten, peterselie, peper en zout. Vorm kleine platte burgertjes.

Burgertjes grillen: Zet de Optigrill op BBQ stand wanneer de macaroni klaar is. Gril de burgertjes 3 minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en gaar vanbinnen.

Serveren: Schep een portie mac & cheese op het bord, leg er een kalkoenburgertje naast en garneer met een takje rozemarijn. Voeg eventueel een schep veenbessensaus toe voor een feestelijke finishing touch.

Social

Make eat share tag