Krokante falafels met tahin dipsaus

Favorieten

30min

Easy

Krokante falafels met frisse tahin dipsaus, heerlijk gekruid & 100% veggie. Perfect voor bij de apero, als tussendoortje of voor bij de lunch.

Krokante falafels met frisse tahin dipsaus, heerlijk gekruid & 100% veggie. Perfect voor bij de apero, als tussendoortje of voor bij de lunch.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g kikkererwten (dag ervoor geweekt)
3 à 4 teentjes look
0.5 ui
1 kl bicarbonaat
1 el geroosteerd sesamzaad
1 bos peterselie
2 kl komijnpoeder
2 kl korianderpoeder
1 kl paprika
Peper en zout

Tahin dip saus :

120 g tahini (romig, droog of gerookt)
sap van een halve citroen
2 tenen look geraspt
1 tl zout
0.5 tl zwarte peper van de molen
1/4 tl komijn poeder
1 kl geraspte gember
3 à 4 el ijswater om tot de gewenste dikte te komen
Snuifje za’atar of gerookt paprika poeder om af te werken
Scheutje sesamolie om af te werken
1 tl agave

500 g kikkererwten (dag ervoor geweekt)
3 à 4 teentjes look
0.5 ui
1 kl bicarbonaat
1 el geroosteerd sesamzaad
1 bos peterselie
2 kl komijnpoeder
2 kl korianderpoeder
1 kl paprika
Peper en zout

Tahin dip saus :

120 g tahini (romig, droog of gerookt)
sap van een halve citroen
2 tenen look geraspt
1 tl zout
0.5 tl zwarte peper van de molen
1/4 tl komijn poeder
1 kl geraspte gember
3 à 4 el ijswater om tot de gewenste dikte te komen
Snuifje za’atar of gerookt paprika poeder om af te werken
Scheutje sesamolie om af te werken
1 tl agave

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

De dag ervoor, kikkererwten laten weken. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn door hun dubbele volume aan water.

Kikkererwten spoelen en afgieten. Goed afdrogen met keukenpapier.

De kikkererwten in een keukenrobot gieten. Ajuin en look toevoegen.

Zout, peper, komijn, paprika, poederkoriander en bicarbonaat toevoegen.

Koriander en peterselie toevoegen.

Alles mixen in verschillende keren.

De randen goed afschrapen en een tweede keer mixen om een noch te fijne, noch te dikke textuur te verkrijgen. Als je een hoopje in je handen knijpt moet het blijven samenkleven. Is dat niet het geval, dan moet je verder cutteren.

Giet de mengeling in een kom en verwijder de grovere stukken kikkererwten uit het mengsel.

De kom met vershoudfolie bedekken en 1u lang fris houden.

Verwarm de frituurpan op 175- 185°C.

Vervolgens de bolletjes falafel vormen: eerst je handen natmaken, of een ijsschep gebruiken. De falafel bolletjes in het hete frietvet gooien, tot ze goudbruin gebakken zijn.

Meng alle ingrediënten voor de saus onder elkaar, werk af met wat sesamolie en paprikapoeder of za’atar.

Social

Make eat share tag