Verwarm je oven voor op 220° graden.
Snij de kerstomaatjes doormidden.
Doe de helft in een kom en andere in een ovenschotel.
Kruid de kerstomaatjes in de ovenschotel met peper, zout en besprenkel met 3 el olijfolie.
Rooster ze 15 min aan 220° in de voorverwarmde oven.
Snij ondertussen de basilicum fijn en voeg bij de rauwe tomaatjes in de kom.
Eens de tomaatjes geroosterd zijn voeg je ze toe bij de andere tomaten, meng goed onder elkaar
Verwijder het velletje van de worsten en trek in stukjes, bak mooi goudbruin gaar.
Snij de mozzarella in 4, doe deze in de cutter. Voeg de ricotta en olijfolie toe.
Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Cutter alles tot een opgeklopte massa. Je kan altijd wat sap van de mozzarella toevoegen voor een meer romige structuur.
Verdeel de pasta, tomaten en gebakken worst in grote glazen. Doe daarop de opgeklopte mozzarella. Werk af met pijnboompitten en blaadjes basilicum.
Je kan alles ook makkelijk op voorhand klaarmaken, hou alles apart, eens je gaat serveren alles dresseren in glazen.