Verwarm de oven voor op 200 °C.
Plaats je taartvorm alvast in de oven om op te warmen. Giet er na 5 minuten 70 gram suiker in. Draai ermee rond zodat die mooi verdeeld is, niet roeren. Plaats weer in de oven. Er gaat zich een karamel vormen. Houd goed in de gaten dat de suiker niet verbrandt. Draai af en toe met de vorm. Opgepast: hot, hot, hot! (Je kunt de suiker ook in de pan op vuur smelten als je dat liever doet.) Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C.
Roer de eieren los in een grote kom met het merg uit het vanillestokje, de instantkoffie en de rest van de suiker. Het is niet de bedoeling dat je het te veel opklopt; er moet zo weinig mogelijk schuim zijn. Roer de melk en room door de eieren.
Zet nu je vorm met de opgesteven karamel in een grotere vorm, zodat je au bain-marie kunt garen. Giet het ei-roommengsel in de vorm, giet warm water tussen de twee vormen en zet in de oven.
Laat 1 uur garen. De substantie mag nog wat jiggly zijn, maar niet meer vloeibaar.
Zet een nacht in de koelkast.
Snijd de rand los, zet er een bord op en draai vastberaden om. Tik wat op de vorm als hij er niet onmiddellijk uitfloept.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.