Kip ‘kapsalon‘ met zoete aardappel en yoghurt

Favorieten

40min

Easy

Een heerlijke manier om te kunnen genieten van zalige comfortfood. Klaargemaakt op deze manier is het perfect als gezonde lunch of diner.

Een heerlijke manier om te kunnen genieten van zalige comfortfood. Klaargemaakt op deze manier is het perfect als gezonde lunch of diner.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

2 kippenborsten
1 ajuin in fijne reepjes
1 kl shoarma kruiden
4 el olijfolie
95 g gemalen kaas
2 grote zoete aardappelen
Peper en zout
0.5 ijsbergsla fijn gesneden
2 tomaten en blokjes gesneden

Looksaus:
250 g yoghurt
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout

Hot sauce

2 kippenborsten
1 ajuin in fijne reepjes
1 kl shoarma kruiden
4 el olijfolie
95 g gemalen kaas
2 grote zoete aardappelen
Peper en zout
0.5 ijsbergsla fijn gesneden
2 tomaten en blokjes gesneden

Looksaus:
250 g yoghurt
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout

Hot sauce

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de zoete aardappelen en snij ze in frieten.

Meng ze met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.

Leg ze open op een bakplaat met bakpapier.

Bak 25 min op 195° tot mooi gekleurd en krokant.

Snij het kippenvlees in dunne reepjes, meng er 2 el olijfolie en shoarma kruiden onder en bak ze gaar met de fijngesneden ui.

Mix alles voor looksaus en giet ze in een spuitfles.

Gebakken friet gaat in een schaal, daarop de gebakken kip & ui, strooi er de kaas bovenop.

Laat de kaas nog 2 min smelten in de oven.

Werk af met sla, tomaat, looksaus en hot sauce! Bammmmmm!

Social

Make eat share tag