Schil en snij de uien fijn en laat aanstoven in de boter in grote pot.
Was prei en selder, snij fijn en voeg toe met de aardappel geschild en in stukjes gesneden en het takje tijm.
Bak nog een paar minuutjes alles mooi aan.
Blus met de kippenbouillon, als je graag een dikkere soep hebt begin je met 1,5 l toe te voegen, eens gemixt kan je nog extra water toevoegen naar wens. De aardappel kan je ook weglaten als je geen fan bent, dient vooral om de soep in te dikken.
Laat alles 20 min sudderen tot alle groenten zacht zijn, mix al een eerste keer alles fijn.
Voeg de gewassen en uitgelekte kervel erbij en mix alles nog eens fijn, proef en kruid af met peper en zout.
Mijn mémé deed er ook altijd scheutje room bij om lichte bitterheid van de kervel weg te nemen, ik lust dat nog altijd even graag. 🙂
Voor de Halloween touch:
Schep een lepel uit in een diep bord aan tafel, zodat je het bord niet meer moet verzetten, leg er een paar mozzarella balletjes in.
Snij dunne schijfjes van de gewassen wortel en leg erop, leg op het schijfje wortel een paar viseitjes.
Daar heb je de griezelige eyeballs, ik zie ik zie wat jij niet ziet grrrrrr!