Kerstbuche

Favorieten

1u30

Next Level

Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert.

Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Biscuit:
3 dooiers
3 eieren
110 g fijne suiker
3 eiwitten
35 g bloem
35 g cacaopoeder (ongezoet)

Chocolademousse:
340 ml slagroom
3 dooiers
45 g suiker
45 ml water
200 ml donkere chocolade (min 70%)

Versiering:
100 g gesmolten donkere chocolade
Geroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald

Biscuit:
3 dooiers
3 eieren
110 g fijne suiker
3 eiwitten
35 g bloem
35 g cacaopoeder (ongezoet)

Chocolademousse:
340 ml slagroom
3 dooiers
45 g suiker
45 ml water
200 ml donkere chocolade (min 70%)

Versiering:
100 g gesmolten donkere chocolade
Geroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Imbibage: Kook water, suiker en uitgeschraapte vanillestok met merg een 5-tal minuten op. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.

Smelt de chocoladeschilfers au bain marie of in de microgolf. In de microgolf wel om de 30 seconden altijd goed roeren, chocolade verbrandt snel!

Neem een bakpapier en giet de gesmolten chocolade hierop uit, smeer heel dun en gelijkmatig uit op het blad.

Rol op en laat minimum 1u opstijven in de koelkast.

Social

Make eat share tag