Griekse Ballekes met Orzo en Geconfijte Kerstomaatjes Pesto Style

Favorieten

50min

Next Level

Geniet van Griekse balletjes met orzo in een pesto-achtige saus, gecombineerd met geconfijte kerstomaatjes. Een heerlijk eenpansgerecht!

Geniet van Griekse balletjes met orzo in een pesto-achtige saus, gecombineerd met geconfijte kerstomaatjes. Een heerlijk eenpansgerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Griekse Balletjes:
600 g rundergehakt
2 eieren
1 cup paneermeel
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte munt
1 el oregano
1 tl knoflookpoeder
1 blokje feta, verkruimeld
Peper en zout (naar smaak)

Orzo:
250 g orzo
700 ml kippen- of groentebouillon

Geconfijte Tomaatjes Pesto:
1 kg kerstomaatjes (in verschillende kleuren)
0.5 bol knoflook, gehalveerd
1 takjes rozemarijn
1 el olijfolie
75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
0.5 bosje basilicum
1/4 citroen (sap)
40 g pijnboompitten
Peper en zout (naar smaak)

Griekse Balletjes:
600 g rundergehakt
2 eieren
1 cup paneermeel
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte munt
1 el oregano
1 tl knoflookpoeder
1 blokje feta, verkruimeld
Peper en zout (naar smaak)

Orzo:
250 g orzo
700 ml kippen- of groentebouillon

Geconfijte Tomaatjes Pesto:
1 kg kerstomaatjes (in verschillende kleuren)
0.5 bol knoflook, gehalveerd
1 takjes rozemarijn
1 el olijfolie
75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
0.5 bosje basilicum
1/4 citroen (sap)
40 g pijnboompitten
Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Geconfijte Tomaatjes: Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de kerstomaatjes, de gehalveerde knoflookbol en de takjes rozemarijn in een grote ovenschaal. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Rooster de tomaatjes 35 minuten in de oven.

Knijp de zachte knoflook uit de schil en meng het met de tomaatjes. .

Griekse Balletjes: Meng het rundergehakt met eieren, paneermeel, dille, munt, oregano, knoflookpoeder, feta, peper en zout. Vorm hier balletjes van.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes rondom bruin. Zet ze even opzij.

Orzo en Saus: Snipper een ui fijn en fruit deze in dezelfde pan waarin je de balletjes hebt gebakken. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe.

Voeg de orzo toe aan de ui en blus met de bouillon. Laat dit 5 minuten koken.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn.

Voeg de geconfijte tomaatjes, de Parmezaanse kaas, gehakte basilicum, pijnboompitten en de gehaktballetjes toe aan de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen onder deksel.

Serveren: Serveer het gerecht met verse basilicumblaadjes. Als je van een beetje pit houdt, kun je een fijngehakte chilipeper aan de saus toevoegen.

Social

Make eat share tag