Goulashsoep met zoete aardappel en lamsvlees

Favorieten

40min

Easy

Een stevige, smaakvolle Hongaarse maaltijdsoep of stoofpot, met vlees en aardappelen. Ontdek het volledige recept hier!

Een stevige, smaakvolle Hongaarse maaltijdsoep of stoofpot, met vlees en aardappelen. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 g lamsmerguez
2 el olijfolie
1 grote ui
4 teen look
Tijm, laurier
2 kl komijnzaad in vijzel gekneusd
1 el mosterd
400 g tomatenblokjes
700 g passata
400 ml water + 2 bouillon blokjes
2 puntpaprika’s
4 wortels
4 selder gewassen
1 el gerookt paprikapoeder
1 grote zoete aardappel
Peper en zout

Topping:
125 g zure room
0.5 bot peterselie grof gesneden

400 g lamsmerguez
2 el olijfolie
1 grote ui
4 teen look
Tijm, laurier
2 kl komijnzaad in vijzel gekneusd
1 el mosterd
400 g tomatenblokjes
700 g passata
400 ml water + 2 bouillon blokjes
2 puntpaprika’s
4 wortels
4 selder gewassen
1 el gerookt paprikapoeder
1 grote zoete aardappel
Peper en zout

Topping:
125 g zure room
0.5 bot peterselie grof gesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Neem een grote kookpot en laat de gekneusde komijnzaadjes roosteren, tot er een zalige geur vrijkomt, giet de komijnzaadjes op een bordje.

Snij de merguez in kleine stukjes en kleur ze aan in dezelfde kookpot met olijfolie.

Schep de merguez op een bord met keukenpapier en hou opzij.

Giet de helft van het vet weg, en kleur de fijngesneden ui en look in aan de andere helft van het vet.

Intussen schil en snij je de wortel en zoete aardappel in blokjes, en ook de selder en paprika. Voeg deze toe aan de ui en look en bak even mee.

Voeg nu tijm, laurier, paprikapoeder, het geroosterd komijnzaad, de tomatenblokjes, passata, water en bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout, laat alles even opkoken.

Verlaag het vuur en laat 25 min sudderen.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Serveer in diepe borden en werk af met zure room, peterselie en gebakken merguez.

Social

Make eat share tag