Voorbereiden van de courgette: Rasp de courgette en strooi er een snufje zout over. Meng dit goed en laat het 10 minuten rusten. Knijp daarna het overtollige vocht eruit.
Het gehakt bereiden: Meng in een kom het gehakt met de kippenkruiden, het ei, 3 handjes geraspte kaas, paneermeel en de goed uitgeknepen courgette. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties.
Paprika’s vullen: Snijd het bovenste deel van de paprika’s af en verwijder de pitten en zaadlijsten. Vul elke paprika met het gehaktmengsel. Plaats de “hoedjes” terug op de paprika’s en zet ze in een ovenschaal.
De ovenschotel samenstellen: Strooi de orzo rondom de gevulde paprika’s in de ovenschaal. Voeg de kippenbouillon en de kerstomaatjes toe en roer even door.
Bakken: Bestrooi de paprika’s met de overgebleven geraspte kaas. Bak de schotel ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de paprika’s zacht zijn en de orzo gaar is.
Serveren: Haal de schotel uit de oven en serveer direct. Geniet van de heerlijke smaken!