Gevulde pannenkoeken

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met gevulde pannenkoeken? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met gevulde pannenkoeken? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

maisolie
1 kipfilet
1 chipolata
1 bokaal biologische witte bonen in tomatensaus
400 g jonge spinazie
100 g verse geitenkaas
peper en Maldon zeezout

Voor 14 pannenkoeken
500 g speltbloem
800 ml melk
3 eieren
1 eetlepel agavesiroop
4 eetlepels kokosolie
Maldon zeezout

maisolie
1 kipfilet
1 chipolata
1 bokaal biologische witte bonen in tomatensaus
400 g jonge spinazie
100 g verse geitenkaas
peper en Maldon zeezout

Voor 14 pannenkoeken
500 g speltbloem
800 ml melk
3 eieren
1 eetlepel agavesiroop
4 eetlepels kokosolie
Maldon zeezout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Samen koken is tof, maar het resultaat samen opeten maakt het echt helemaal af. Zet de pannenkoeken en de vullingen gewoon op tafel en laat iedereen zelf zijn pannenkoek samenstellen. Gezellig, toch?

Maak eerst het beslag.

Doe de bloem in een kom met een snuifje zout en een scheutje melk. Roer tot een papje en wrijf er alle klonters uit.

Voeg nu de rest van de melk toe en roer tot een glad papje.

Roer de eieren onder het beslag.

Voeg de agavesiroop en de kokosolie toe en meng.

Zet een pan op het vuur en bestrijk ze met een dun laagje maisolie.

Bak dunne pannenkoeken van het beslag. Bestrijk de pan telkens opnieuw met een dun laagje olie.

Verhit maisolie in een andere pan.

Bak de chipolata en de kipfilet afzonderlijk tot ze gaar zijn. Kruid de kipfilet met peper en zout.

Warm de witte bonen in tomatensaus op.

Bak de spinazie in een pan tot hij geslonken is.

Zet de vullingen op tafel en vul de pannenkoek bijvoorbeeld met chipolata en bonen of met spinazie, geitenkaas en kip.

Social

Make eat share tag