Gevulde meloen op z’n mediterraans

Favorieten

10min

Easy

Een heerlijke en makkelijke wok met gebakken rijst, gember en kip, gepimpt met five-spice kruiden. Eronder nog een hoop groenten, een dankbaar en gezond gerecht, ideaal tijdens de week. Het vijfkruidenpoeder is echt de smaakmaker van dit gerecht, wat een heerlijke makkelijke mengeling!

Een heerlijke en makkelijke wok met gebakken rijst, gember en kip, gepimpt met five-spice kruiden. Eronder nog een hoop groenten, een dankbaar en gezond gerecht, ideaal tijdens de week. Het vijfkruide ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 meloen Piel de Sapo
1 peer
100 g dunne salami (salchichón) met een diameter van ongeveer 5 cm
100 g dikke, groene olijven
Een handvol gegrilde en gezouten amandelen
1 el verse kruiden naar keuze, fijngehakt (peterselie, kervel, oregano, rozemarijn…)
Zwarte peper
1 el olijfolie of vloeibare honing
Grissini

1 meloen Piel de Sapo
1 peer
100 g dunne salami (salchichón) met een diameter van ongeveer 5 cm
100 g dikke, groene olijven
Een handvol gegrilde en gezouten amandelen
1 el verse kruiden naar keuze, fijngehakt (peterselie, kervel, oregano, rozemarijn…)
Zwarte peper
1 el olijfolie of vloeibare honing
Grissini

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel.

Snijd de meloenhelften vervolgens in schijven van ongeveer twee cm dik.

Snijd de peer in partjes en verwijder het klokhuis.

Snijd de salami in smalle reepjes en halveer de olijven.

Meng de salami, peer, olijven en amandelen in een kom en voeg de verse kruiden toe. Breng op smaak met zwarte peper.

Leg een meloenschijf op een bordje en vul de holte in het midden met het mengsel.

Besprenkel met een scheutje olijfolie of vloeibare honing en serveer elke portie met twee stengels grissini.

Social

Make eat share tag