Gestoomde chocoladepudding

Favorieten

20min

Easy

Dit is een warm decadent chocolade dessert. Het is beetje zoals moelleux,  zonder bloem maar wel beetje amandelpoeder in de plaats.

Dit is een warm decadent chocolade dessert. Het is beetje zoals moelleux,  zonder bloem maar wel beetje amandelpoeder in de plaats.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

4 eieren
90 g boter
140 g ongeraffineerde donkere rietsuiker
80 g amandelpoeder
100 g donkere chocolade min 70%
Snuif zout
1 el gist
1 vanillestokje

6 tabletjes donkere chocolade min 70%

4 eieren
90 g boter
140 g ongeraffineerde donkere rietsuiker
80 g amandelpoeder
100 g donkere chocolade min 70%
Snuif zout
1 el gist
1 vanillestokje

6 tabletjes donkere chocolade min 70%

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Splits het eigeel van het eiwit.

Klop het eiwit met de suiker, binnenkant van vanillestokje en snuifje zout op.

Klop tot de suiker helemaal gesmolten is en je een schuimige massa hebt.

Smelt de boter en chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers los en meng de dooiers en gesmolten chocolade met boter onder.

Meng amandelpoeder en gist onder elkaar en voeg eraan toe.

Roer zacht alles goed onder elkaar.

Verdeel in 6 potjes en stoom op het programma medium steam, 100 graden voor 9 min.

Haal ze eruit en steek in elk kommetje een stukje chocolade.

Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag