Schil ui, wortel, hou de mooiste selderstengels voor de garnituur en de rest gaat in de bouillon.
Snij grof en doe alle ingrediënten voor de bouillon, met de billen in een grote kookpot.
Zet helemaal onder water, kruid met peper en zout.
Laat opkoken, zet vuur lager en laat 25 min verder sudderen.
Laat in bouillon afkoelen, haal billen er uit en zeef bouillon door.
Schil de wortels, snij in fijne reepjes, schil de vezels van de selder takken, snij in fijne reepjes, snij ook de prei in stukken van 5 cm en doormidden en weer in reepjes.
Snij de venkel ook in grote stukken.
Smelt boter in een grote pot, laat schuimen en roer er de bloem door, laat even meebakken.
Blus met bouillon en roer stevig zodat je geen klonters krijgt, zet er eventueel de staafmixer in.
Voeg de groenten toe en laat 2 min koken.
Klop de dooier onder de room en voeg toe, meng goed en leg er de billen in.
Warm alles samen op.
Serveer met aardappelen en wat fijngesneden peterselie.