Gegrilde zalm met pistachepesto

Favorieten

20min

Easy

Geniet van een smaakvolle gegrilde zalm met pistachepesto, een eenvoudig en elegant gerecht perfect voor elke gelegenheid.

Geniet van een smaakvolle gegrilde zalm met pistachepesto, een eenvoudig en elegant gerecht perfect voor elke gelegenheid.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 stukken zalmfilet, met huid
8 eetlepels basilicumpesto
1 eetlepel fijngehakte pistachenoten
1 citroen
Zout en peper

4 stukken zalmfilet, met huid
8 eetlepels basilicumpesto
1 eetlepel fijngehakte pistachenoten
1 citroen
Zout en peper

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een bakplaat lichtjes in met wat olie.

Kruid de zalm met peper en zout en leg deze op de bakplaat. Verdeel de pesto over de bovenkant van elke filet.

Bestrooi met de pistachenoten om een soort korstje te vormen. Bak ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de vis net gaar is.

Zet in de laatste vijf minuten de grill aan om het korstje krokant te maken. Rasp wat citroenschil over de vis heen.

Serveer met een groene salade, gesauteerde sperziebonen of nieuwe aardappelen.

Social

Make eat share tag