Gegratineerde hespenrolletjes met selder, aardappel-kaassaus

Favorieten

1u

Next Level

Hespenrolletjes met een waanzinnige aardappelkaassaus. Selder is lekker zoet en past perfect in deze ovenschotel, super makkelijk

Hespenrolletjes met een waanzinnige aardappelkaassaus. Selder is lekker zoet en past perfect in deze ovenschotel, super makkelijk
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

2 botten groene selder
8 sneetjes beenham OF (voor de vegetarische versie) 1 stammetje prei

Aardappel-kaassaus
150 g gemalen gruyere kaas
1 kg bloem aardappelen
450 ml warme melk
1 el boter
peper zout muskaatnoot

2 botten groene selder
8 sneetjes beenham OF (voor de vegetarische versie) 1 stammetje prei

Aardappel-kaassaus
150 g gemalen gruyere kaas
1 kg bloem aardappelen
450 ml warme melk
1 el boter
peper zout muskaatnoot

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de aardappelen, kook of stoom gaar met snuifje zout, giet af.

Snij de onderkant van de selder eraf, pluk de bladeren eraf , hou enkel takken over, goed wassen en schil de bovenste kant met een dunschiller tot de draden eraf zijn.

Snij ze in gelijke stukken even lang als een stronk witlof.

Stoom ze 5 min gaar, dep droog.

Verdeel ze over de 8 sneetjes hesp, rol op en verdeel in een ovenschaal.

Doe je het zonder de hesp? Snij dan een gewassen prei volledig in de lengte door, stoom gaar en rol deze slierten rond de selder.

Leg ze niet te kort op mekaar zodat er nog lekker veel aardappelsaus tussen kan.

Mix de aardappelen met de melk, boter, peper, zout en snuif muskaatnoot met een staafmixer, doe er de helft van de kaas bij, je moet een tamelijk lopende puree bekomen.

Giet over de hespenrolletjes, strooi de rest van de kaas erover en gratineer 25’ aan 210°.

Social

Make eat share tag